Yaşanan 6.6’lık deprem sonrası teyakkuza geçen Torbalı Belediyesi, ilçede seferberlik ilan etti. Belediye tesisleri evlerine girmeyen vatandaşlara açılırken, tesisler ve dışarıda kalan vatandaşlara çorba ve battaniye dağıtımları gerçekleştirildi.
Dün Ege ve Marmara Bölgesi'nde geniş bir alanda hissedilen 6.6 şiddetinde yaşanan deprem tüm Ege’de büyük paniğe neden oldu. Depremin ilçede hissedilmesiyle birlikte teyakkuza geçen Torbalı Belediyesi, ilk olarak daire amirlerinin katılımıyla dev bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantı sonrasında çizilen rota çerçevesinde hareket eden ekipler ilk olarak sokaklarda kalanları belediyenin 30’a yakın tesisine yönlendirdi. Evlerine girmekten çekinenler tesisler ve parklarda sabahlarken sık sık buradaki vatandaşlara çorba, çay, simit servisinde bulunuldu.
EKİPLER 24 SAAT GÖREVDE
Gece boyunca 7 bin kişilik çorba, 2 bin adet simit, 1,500 kişilik konserve yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca yine parklarda ve tesislerde ihtiyacı bulunan 250 kişiye battaniye dağıtıldı. Ayrıca çeşitli illerden İzmir’e destek için gelenlere de lojistik destek yine Torbalı Belediyesi tarafından sağlandı. Kurulan 7 çadırda sürekli çorba dağıtımı ise devam ediyor. Torbalı’da herhangi bir yıkımın olmadığını ve bunun sevindirici olduğunu ifade eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Torbalı’da tek bir vatandaşımızın mağdur olmaması adına ekiplerimiz 24 saat görevde. Yaralarımızı en kısa sürede saracağız. Her daim vatandaşımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.
UYGUR: KRİZ MASASI OLUŞTURDUK
Tesislerin 24 saat açık olduğunu ve burada kalan vatandaşlarla sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Başkan Uygur, "Deprem sonrası daire müdürlerimiz ile Fen İşleri Müdürlüğü'nde gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrasında kriz masası oluşturduk. Deprem sonrası evlerine giremeyen vatandaşlar için 7 ayrı noktada çadır kurduk. Tüm kafeteryalarımızı ve düğün salonlarımızı 24 saat hizmete açık. Tesislerimizde ve parklarda kalan vatandaşlarımıza sınırsız yemek ve çay ikramı, battaniye dağıtımı yapılmaktadır. Ayrıca Hemşehrim İletişim Merkezi (HİM) 0 232 856 66 66 numara ile vatandaşlarımızın tüm telefon çağrılarına ve whatsapp hattı, sosyal medya mecralarından gelecek taleplerini alarak gerekli koordinasyonu sağlayacaktır. Tüm imkanlarımız ile hemşehrilerimizin yanındayız. Tekrardan geçmiş olsun, Allah bir daha benzer durumu yaşatmasın" ifadelerini kullandı.
Bu haber 31.10.2020 14:00:04 tarihinde eklenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de: '37 vefatımız var'
Depremde son durum: 35 kişi hayatını kaybetti
Vali Köşger uyardı: Enkaz etrafında kalabalık oluşturmayın
AFAD, depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu yayınladı

Akşener ve 'İYİ'lerden deprem bölgesine ziyaret
Büyükşehir depremzedelerin yanında
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e geliyor
Akşener, İzmir'de deprem bölgesinde inceleme yaptı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan hükümete çağrı: Engelleri kaldırın
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir’de cenaze törenine katıldı!
Süleyman Soylu ve eşi koronavirüse yakalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimiz tüm imkanlarıyla İzmir'in yanında
Ödemiş Belediyesi’nden deprem bölgesi için yardım kampanyası
Torbalı Belediyesi teyakkuzda
Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde!
Yıkılan apartmandaki kullanılan malzeme ile ilgili çarpıcı açıklama!
“İzmirliler müsterih olsun” dedi ve tekrarladı: “Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz'
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanından İzmir nöbeti!

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.