“İzmirliler müsterih olsun” dedi ve tekrarladı: “Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz`

Güncel / Yerel Yönetimler

“İzmirliler müsterih olsun” dedi ve tekrarladı: “Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz`

İzmir'i sarsan Ege depremindeki son durum bugün sabah saatlerinde AFAD İzmir Koordinasyon Merkezi'nde bakanların katıldığı toplantıyla değerlendirildi.




Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan bu felakette yaraların sarılması için hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hem de devletin tüm birimlerinin uyum içinde çalıştığına işaret etti. Soyer, "İzmirliler müsterih olsunlar. Onların yanındayız. Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İzmir Koordinasyon Merkezi'nde Ege depremindeki son durum hakkında açıklama yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İzmir milletvekili eski TBMM başkanı ve eski Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı toplantıda bundan sonra atılacak adımlarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Güç birliği yaptık

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bakanlara ve bakan yardımcılarına İzmir'in yanında oldukları için teşekkür etti. Bu tür felaketlerde güç birliği ve dayanışmanın önemine değinen Başkan Soyer, "İnsanların, kurumların eğer güçleri birleştirilmezse fayda yaratmaktan çok zarar veriyor. Bunların büyük bir koordinasyon içinde, uyumlu çalışması gerekiyor. Biz bu anlamda AFAD koordinasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kapasitesini seferber ediyoruz ve onlarla bu süreç boyunca uyumlu çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ekiplerimiz sahada

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hem arama kurtarma hem de yurttaşların ihtiyaçları konusunda seferber olduklarını anlatan Başkan Soyer, şunları söyledi: "Enkaz kurtarma çalışması bizim profesyonel arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Onun dışında sokakta devam eden bir hayat var. Yurttaşlarımız dün geceyi dışarıda geçirdiler. Binlerce vatandaşımız dışarıda yaşamaya başladı. Bizim destek çıkmamız gereken önemli konulardan biri de bu. Orada yapılacak çok şey var. Ben bu organizasyonun, işbirliği ve uyumun buna muktedir olduğunu düşünüyorum. İzmirliler müsterih olsunlar. Onların acılarının, sıkıntılarının yanındayız. Çözmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. İzmir'e büyük geçmiş olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum."




Bu haber 31.10.2020 13:18:32 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Dağ'dan o sözlere tepki: Depremde zarar gören vatandaşlarımıza karşı bir saygısızlık!

  • Sağlık Bakanı Koca’dan Buca’ya rekor sürede hastane sözü

  • Kemalpaşa Belediyesi’nden deprem seferberliği

  • Deprem yardımlarının koordinasyonu İzmir Büyükşehir’de

  • Büyükşehir’den depremzedelere 26 bin kişilik yemek

  • İzmir Valisi Köşger'den hırsızlık uyarısı: Bankalar açık!

  • CHP'li Torun: Gereken niye yapılmadı?

  • İzmir depreminde can kaybı 58'e yükseldi

  • Kızılay İzmir için acil ihtiyaç listesini belirledi: İşte o ihtiyaç listesi!

  • Bakan Selçuk İzmir depreminde kaç okulda hasar olduğunu açıkladı!

  • Başkanlardan hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz açıklaması!

  • Bakan Koca yaralıların son durumunu açıkladı!

  • Vali Köşger’den hasar tespit çalışması açıklaması!

  • Ağır hasarlı 26 bina acil olarak yıkılacak!

  • İzmir İnşaat Mühendisleri Odası’ndan flaş görevlendirme iddiası!

  • İzmir güne depremle uyandı!

  • Menderes’te deprem mesaisi

  • Seferihisar’da dün yaşanan deprem sonrası tam bir dayanışma örneği sergilendi

Benzer Haberler