Ana Manşet / Güncel / İzmir / Politika
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında artçıların devam etmesi nedeniyle tehlikenin henüz geçmediğini söyledi.
Yıldırım, yıkılmamış fakat riski devam eden, emniyetli olmayan binaların tespitinin yapılacağına değinerek, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının oluşturduğu ekiplerin sahaya girdiğini açıkladı.
Yıldırım, şöyle devam etti:
"Onların taleplerini, beklentilerini karşılama konusunda da yardımcı oldular. Büyükşehir Belediyemiz yine yiyecek konusunda, barınma konusunda gerekli çalışmaları yaptı. Artçılar devam ettiği için tehlike henüz geçmiş değil. Bu konuda özellikle İzmirli hemşehrilerimizin biraz daha sabırlı, biraz daha tedbirli olmasını istiyoruz. Zamana karşı yarışarak bu gayreti gösteren bütün arama-kurtarma ekiplerine anlayış göstermelerini bekliyoruz. Özellikle onların daha rahat çalışması açısından buna ihtiyacımız var."
KARAİSMAİLOĞLU: ARAZİDE HASSAS BİR ÇALIŞMA VAR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz. Maalesef kayıplarımız bizi üzüyor. Amacımız en kısa zamanda enkazı kaldırmak, enkaz altındakilere ulaşmak. Bütün ekiplerimiz ve kurumlarımız tam bir koordinasyon içerisinde. İnşallah bu işin üstesinden geleceğiz. Bütün arkadaşlarımız çalışıyor. Arazide çok hassas ve titiz bir çalışma var. Amacımız en kısa zamanda enkaz altındakilere ulaşmak. Biz de buradayız, bu işleri koordine etmek ve arkadaşlarımıza güç kuvvet vermek için" dedi.
Bu haber 31.10.2020 12:11:03 tarihinde eklenmiştir.
Ağır hasarlı 26 bina acil olarak yıkılacak!
İzmir İnşaat Mühendisleri Odası’ndan flaş görevlendirme iddiası!
İzmir güne depremle uyandı!
İzmir depreminde can kaybı 51'e yükseldi
Menderes’te deprem mesaisi
Seferihisar’da dün yaşanan deprem sonrası tam bir dayanışma örneği sergilendi
Depremde son durum: Can kaybı artıyor!
Dikili’den depremzedelere yardım eli
Başkan Soyer depremzedeleri ziyaret etti

CHP’li Kotan afet bölgesinden seslendi; Biz buradayız, herkesten destek istiyoruz
Başkan İduğ yine alanda
Depremin merkez üssündeki binalarda deprem hasarı yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de: '37 vefatımız var'
Depremde son durum: 35 kişi hayatını kaybetti
Vali Köşger uyardı: Enkaz etrafında kalabalık oluşturmayın
AFAD, depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu yayınladı

Akşener ve 'İYİ'lerden deprem bölgesine ziyaret
Büyükşehir depremzedelerin yanında

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.