Ana Manşet / Güncel / İzmir / Politika / Yerel Yönetimler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin ardından devam eden arama kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yönelik destekler hakkında canlı yayında bilgi verdi. Soyer, 180 civarında vatandaşın enkaz altından çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti
Fox Tv’ye bu sabah bağlanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin ardından devam eden arama kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yönelik destekler hakkında canlı yayında bilgi verdi. 180 civarında vatandaşın enkaz altından çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Soyer, geceyi dışarıda geçirenler için de gereken her türlü desteğin sağlandığını söyledi.
Fox Tv canlı yayınında İlker Karagöz’ün sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “An itibariyle 24 can kaybımız, 804 yaralımız var. 200’e yakını ağır yaralı. Enkaz altında AFAD ekiplerinin yaptığı değerlendirmeye göre 180 civarında vatandaşımız var. Bu arada birçok mucizevi haberler alıyoruz. Kurtarma ekipleri son derece profesyonel çalışıyor. Çevre illerden gelen çok sayıda kurtarma ekibi var. Umudumuzu koruyoruz enkaz altında sağ gelecek vatandaşlarımızı heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.
Dışarda kalanlara gıda ve barınma desteği
Hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Soyer şunları kaydetti: “Bu tabi binlerce insanın geceyi dışarıda geçirmesi anlamına geliyordu. Bu nedenle gece boyunca kumanya dağıtımını sürdürdük. Parklarda, yeşil alanlarda, meydanlarda çok sayıda çadır kurduk. Mobil tuvaletler ulaştırdık. AFAD koordinasyonuyla bazı yurtlara da vatandaşlarımızı yerleştirdik. Belediye otobüslerini parkların çevresine yağmura ve soğuğa karşı bir sığınak olarak konuşlandırdık. Sıkıntılı ve zor bir geceydi şüphesiz. Büyükşehir belediyemiz tüm birimleriyle, çalışanlarıyla vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürdüler. Sabah itibariyle çay, boyoz, gevrek dağıtımı yapıyoruz geceyi dışarda geçirenlerin ihtiyacını karşılamak için.”
Deprem çalıştayı düzenlenecek
Türkiye’nin hiçbir noktasının depreme hazır olmadığının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şöyle devam etti: “Çok hoyrat ve hızlı bir şehirleşme yaşandı. Doğamızı tarım alanlarımızı tahrip ederek bu vahşi betonlaşmaya seyirci kaldık. Hiçbir kentte böyle bir hazırlıktan söz etmek mümkün değil. Ancak bu kadar şiddetli bir depremde çok daha ağır bir tahribat, çok büyük bir yıkım söz konusu olabilirdi. Bunu da belirtmekte fayda var. Biz geçen ay İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Deprem Daire Başkanlığı kurmuştuk. İzmir’in depreme hazırlığını sorgulamak adına da çalışmalara başlamıştık. Ama önümüzdeki hafta Türkiye’de depreme dair sözü olan ne kadar bilim insanımız varsa onları davet edeceğimiz hem İzmir’in yapı sorunu, hem İzmir’in deprem faylarını, hem de depr eme karşı yapılması gereken hazırlıkların ne olması gerektiğini masaya yatıran bir çalıştay düzenleyeceğiz. Neyin hesabı sorulması gerekiyorsa, kimin neyi yapması gerekiyorsa hepsini tek tek tarif edeceğiz. Türkiye’deki bilim insanlarına buradan duyurmak istiyorum, böyle bir çalıştayı önümüzdeki hafta planlıyoruz.”
Bu haber 31.10.2020 10:26:01 tarihinde eklenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de: '37 vefatımız var'
Depremde son durum: 35 kişi hayatını kaybetti
Vali Köşger uyardı: Enkaz etrafında kalabalık oluşturmayın
AFAD, depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu yayınladı

Akşener ve 'İYİ'lerden deprem bölgesine ziyaret
Büyükşehir depremzedelerin yanında
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e geliyor
Akşener, İzmir'de deprem bölgesinde inceleme yaptı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan hükümete çağrı: Engelleri kaldırın
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir’de cenaze törenine katıldı!
Süleyman Soylu ve eşi koronavirüse yakalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimiz tüm imkanlarıyla İzmir'in yanında
Ödemiş Belediyesi’nden deprem bölgesi için yardım kampanyası
Torbalı Belediyesi teyakkuzda
Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde!
Yıkılan apartmandaki kullanılan malzeme ile ilgili çarpıcı açıklama!
“İzmirliler müsterih olsun” dedi ve tekrarladı: “Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz'
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanından İzmir nöbeti!

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.