CHP’li Polat, Kuzey Ege Otoyolu’nu meclis gündemi taşıdı

Güncel / Politika / Yerel Politika

CHP’li Polat, Kuzey Ege Otoyolu’nu meclis gündemi taşıdı

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Kuzey Ege Otoyolu’nda süren çalışmaları meclis gündemine taşıdı. Açıldığı günden beri çalışmaların bitmediğini belirten Polat, “Şeritlerden birinde sürekli çalışma olduğu için eksik. Şeridi kapalı olan otobandan tam ücret almak hizmet kusurudur” dedi.




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 30 Ekim 2019 tarihinde trafiğe açılan, 22 şubat 2020 tarihinde AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan Kuzey Ege Otoyolu’nda süren çalışmaları meclis gündemine taşıdı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Polat, “Şeritlerden birinde sürekli çalışma olduğu için eksik. Şeridi kapalı olan otobandan tam ücret almak hizmet kusurudur” ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTLERE ÖDENECEK FAHİŞ RAKAMLAR ARTIYOR!

Kuzey Ege Otoyolu’nu çok sık kullandığını vurgulayan Polat, “Çalışmalarımı ağırlıklı olarak kırsal kesimlerde sürdürdüğüm için Kuzey Ege Otoyolu’nu çok sık kullanıyorum. Her geçtiğimde en az bir şerit bakım veya onarım çalışmalarından dolayı kullanılamıyor. Araç sayısı az ve dar bir alan var. Şeridi kapalı olan otobandan tam ücret alınıyor. Bu hizmet kusurudur. Ayrıca Covid-19 salgını ve alınan tedbirlerden dolayı otoyollardaki geçişler durma noktasına geldi. Kuzey Ege Otoyolu için geçiş garantisi verildi mi? Geçiş garantisi olan otoyol ve köprülerden müteahhitlere fahiş rakamlar ödeniyor. Pandeminin ortaya çıkması ile evlere kapanan vatandaşlarımız bu yolları kullanmasa bile ücretler ceplerinden çıkıyor. İktidar, yoksullukla mücadele eden, tarım ve hayvancılık yapamayan, evlerine ekmek götüremeyen vatandaşlarımıza bir fatura da böyle kesiyor. Yolu hiç kullanmayacak olan yurttaşlarımız bile bu fahiş tutarı vergileriyle ödüyor. İktidarın sorumsuzluklarının ve yönetememesinin yükünü yine vatandaşlarımız çekiyor. Sözleşmelerin detayları ‘ticari sır’ denilerek saklanıyor. Yerli ve millilikten bahseden iktidar şeffaf bir şekilde bunları açıklasın” diye konuştu.




Bu haber 22.9.2020 10:32:33 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Efes Selçuk’ta 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü paneli

  • İzmir Barosu'ndan sert genel kurul açıklaması: Kararı tanımıyoruz!

  • İzmir’in ilk uluslararası maratonu son buldu

  • Hayvanseverlerden ‘satın alma, sahiplen’ çağrısı

  • Başkan Erdoğan korkuttu!

  • Can dostlar emin ellerde

  • Bakırçay Havzası'nın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak

  • Yukarıköy’de dönüşüm başlıyor!

  • AK Partili Hızal’dan ikinci Pagos çıkışı: Pagos’un hali içler acısı

  • MHP Karşıyaka’dan Hayvan Hakları Komisyonu

  • GAZİDEK’li öğrencilerin bilim yolculuğu

  • Kuru meyve sektöründe üzüm, incir ve kayısı ihracatı 1 milyar doları aştı

  • Ege İhracatçı Birlikleri ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri dijitalleşmede ortak hareket edecek

  • Uzmanından pandemi dönemi diş tedavisi önerileri

  • Bornova Kınalı Bamyası artık tescilli

  • Başkan Soyer ilçe belediye başkanlarıyla toplantılarına devam ediyor

  • CHP'li Böke: 'Türkiye'nin kaynaklarını vatandaş için değil yandaş için kullanıyorlar'

  • Mahkeme iki kez iptal etmişti: İzmir’in o planları yeni haliyle askıda!

Benzer Haberler