Ana Manşet / Güncel / Politika / Yerel Politika
MHP İzmir İl Başkanlığı, Twitter’da 3 Mayıs’ı Dünya İzmirliler günü olarak ilan eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e hem tepki gösterdi hem çağrıda bulundu.
#9Eylülİzmirdir etiketiyle yapılan çalışma kısa sürede Türkiye gündemine girdi, binlerce kişi konuyla ilgili tweet attı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bundan sonra 3 Mayıs’ı Dünya İzmirliler Günü olarak kutlayacağız” açıklaması yaptı. Bu açıklamanın ardından AK Parti ve MHP cephesinden Soyer’e tepkiler geldi. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “İzmir’in ve İzmirlilerin günü 9 Eylül’dür” dedi.
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Twitter’dan, “ Tunç Soyer, İzmir için bir şey yapmak istiyorsan; 9 Eylül İzmir'in kurtuluşudur, işgalin son buluşudur, düşmanın denize dökülüşüdür, Ata'nın İzmir'e ayak basışıdır” ifadelerini kullandı.
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ise şu mesajı paylaştı;Bir çift göz vardı;8 Eylül akşamı Belkahve'den körfezdeki İngiliz,Fransız ve Yunan gemilerine bakıp 9 Eylül'de Türk ordusunun geçeceği güzergahları temaşa ediyordu. İzmir'in dünü,bugünü ve yarını; gök mavisi gözlerle Belkahve'den İzmir'e bakan 9 Eylül ruhudur! İzmir'in tek adamı olma hevesini artık gizlemeyen Tunç Soyer; İzmir demek “istiklal” demektir!İzmir “istikbalin temeli”dir.İzmirli de Türk''ün sonsuza dek yanacak olan “hürriyet” meş'alesinin yılmaz bekçisidir!Gizli ajandan dürülür,gizli gündemin başına geçirilir!
MHP’ye AK Parti’den de destek geldi.AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Unutulmamalıdır ki! İzmirlilerin bir günü vardır. O da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Belkahve’den bu şehre gururla baktığı zafer günüdür.Hiçbir İzmirlinin fikri sorulmadan Sayın Soyer kendine göre belirlediği bir günü İzmirliler günü olarak ilan ediyor. Oysaki içinde bulunduğumuz süreçte yapılması gereken çok daha anlamlı ve önemli görevleri bulunduğunu kendisine bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."İfadelerini kullandı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ; İzmir’in ne tarihini bilirsiniz ne de hassasiyetlerini. Siz ancak şov yapmayı bilirsiniz. Kafanıza göre kararlar alıp uygulamaktan başka hiç bir gayenizin olmadığını artık gözümüzün içine kadar soktunuz. Ama unutmayın; İzmir’in günü 9 Eylül” dedi.
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nail Kocabaş, ise şu ifadeleri kullandı; 3’ün, 5’in hesabını yapan @tuncsoyer İzmirlinin onuru ve şanlı gururu olan 9 Eylülü anlayamaz...

Bu haber 4.5.2020 23:04:28 tarihinde eklenmiştir.

Mert Özcan vatandaşı yalnız bırakmıyor

Dervişoğlu’ndan kaldırılan seyahat kısıtlamasına tepki: “Özel aşı mı bulundu acaba?”

Bakan Koca açıkladı: Can kaybı 3 bin 520 oldu

İzmirli Belediye Başkanlarından berber ve kuaförlere destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurallara uyulmazsa tedbirleri gözden geçiririz
Korona günlerinde üreticiye sulamada destek

MHP ve AK Parti İzmir İl Başkanlarından kan bağışı!

Başkan Engin’den Narlıdereli kadınlara çağrı!

Korona günlerinde üreticiye sulamada destek

AVM ve berberlerin çalışma saati değişti. İşte o saatler!

Çeşmelilerin doğum günü pastaları Başkan Oran’dan

Gümrükçü'den Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na ziyaret

Bakan duyurdu: Fabrikalar o tarihte açılıyor!

Vatandaşlar Covıd-19’a ilişkin bilgileri sanal ortamdan öğrenebilecek!

Büyükşehir’den Hıdrellez konseri

Dünya İzmirliler Günü Türkiye ve dünyaya tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip

Haydi, gençler yarışmaya!

Beko: çocuk işçiliği artıyor

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.